Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2011 22:53 - А колко струват парите?
Автор: misray Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1986 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 08.02.2011 23:01


   Искате ли да имате много пари? Искате ли да имате повече отколкото можете да похарчите? Искате ли утре да живеете живот, който днес за вас е недостъпен. Знам, че го искате, но на какво сте готови, за да го постигнете? Да пуснете тото - о това е крайно недостатъчно, хазарт или работа за 500-600 лв едва ли ще стигнат. Искате да имате много, да потребявате постоянно още и още. Ще ви разочарова всеки го иска, но не всеки го постига. Защо ли? Струва прекалено скъпо. Аз съм на мнение, а и ще се опитам да ви го кажа и на вас, че човек разполага с толкова, колкото е способен да даде. Ако си готов да дадеш 8 часа труд, незаинтересован от това, което вършиш няма как да получаваш много. Денят ти минава пред компютъра във facebook, половината ти ден минава в кафето в сладки приказки,всяка вечер си в кръчма, мхм това ли е всичко, което можеш да дадеш, защото то е крайно недостатъчно. Ако не си готов да заплатиш лишението, чисто откъм количество, на тези неща и много други никога няма да имаш Големи възможности. Когато човек учи (език да речем) той се лишава от хиляди други по-добри алтернативни възможности, но го прави с идеята,че това ще му донесе нещо в бъдеще,което не може да има днес и не би имал в бъдеще, ако не научи езика да речем. Такъв е животът избор на алтернативи. Да бъдеш богат струва скъпо и не всеки е готов да заплати тази цена. Това е единствената причина някои да имат прекалено много, а други прекалено малко. Тези, които имат прекалено много са платили прекалено скъпо. Най-богатите хора в света са стигнали дотам с изключително много труд. В това число включвам целият труд, който са дали по време на образованието си, всички нерви по реализацията и управлението на бизнеса, известността и много друг труд и лишения, които са изтърпели, за да стигнат до там. Дори дребните търговци влагат много труд, много психическо натоварване, за да печелят. Хората, които продават телата си са готови да платят с тях, за да си позволяват други удоволствия. Мислите, че Бербатов е добър на футбол, не той е станал такъв като е вложил ужасно много труд за това. За да получиш нещо трябва да дадеш.
     
     Всеки човек прави избора си като това е не един момент в живота, а цял процес. Избираш лесния живот - много свободно време, много кафета, много фейсбук, много алкохол , много турски сапунки или избираш трудния - инвестираш в себе си, правиш мнооого лишения, но качеството на живота ти с времето се подобрява, инвестираш днес, а получаваш утре. Ако избереш лесния живот ще си щастлив понякога , ако избереш втория не знам в началото сигурно е гадно, а пък после...( не познавам много такива хора).


      


Тагове:   стил,   финанси,   живот,   пари,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - misray
15.02.2011 22:20
Трудностите правят човека по-силен. Ако винаги го помниш, нищо не може да те спре.
цитирай
2. misray - Съгласен съм. Всяка неприятност, с ...
16.02.2011 12:48
Съгласен съм. Всяка неприятност, с която се сблъскваме ни дава все повече смелост и сила. Колкото по-трудно е толкова по-силни ставаме. Идеята е никога да не се предаваме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misray
Категория: Лични дневници
Прочетен: 42910
Постинги: 26
Коментари: 36
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930